Die Geburt eines Kindes

Die Geburt eines Kindes ist
wie der beginn der Blütezeit einer Blume
etwas Einzigartiges beginnt zu leben
und mit Freude und ein wenig Wehmut
ist zu sehen
wie das, was da beginnt
jeden Tag in sich aufnimmt
als wäre es der erste
und gleichsam
der letzte

Fra boka: “Pflücke den Tag”. Tekst: Margot Bickel, foto: Hermann Steigert

Vist 18 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Takk skal du ha, Joan.

Nydelig igjen, Bjørg! Både tekst og bilde. Og for en tilfredsstillelse det er å merke at man etter mange år fremdeles har glede av å lese tyske diktere på originalspråket. Regner med at det delvis skyldes den ganske knappe stilen i Bickels dikt, men korte og konsise setninger. Det er sannsynligvis mye vanskeligere å lese prosa! Jeg husker hvordan vi leste og leste på milelange setninger, hvor det forklarende verbet dukket opp helt til slutt, en plass på neste siden i boken . . .

Det ligger nok lagret på hard-diskene våre, Mostly. Det tar bare litt lenger tid å finne det fram for oss som begynner å bli så utgamle. ;-)))
Ellers har du kanskje sett at jeg har gjort om titlene på Margot Bickels småvers. Det ble for vanskelig å holde styr på romertallene, så nå bruker jeg første linjen i verset.

Mangfoldig takk for at du fikset på overskriftene, Bjørg! Jeg begynte å grue meg til 14 og alt etter det! ;-))

Ja, enig. Men jeg må jo presisere at titlene ikke er Margot Bickels, men rett og slett småversenes første linje.

Det er ganske vanlig at første linje i verset også brukes som overskrift. Den svenske lyrikeren Bruno K. Öijer (f.eks.) bruker ikke overskrifter; det som ligger av ham på denne sonen har jeg satt tittel=diktets første linje på. Siden Origo-formatet krever at tittelfeltet skal være utfylt.

Nye bilder