Nur wer sich selbst nicht den grössten Platz einräumt

Nur wer sich selbst nicht den grössten Platz einräumt
über sich selbst lachen kann
hat Raum genug für andere
kann ehrlicher mit ihnen
lachen und weinen

Fra boka “Pflücke den Tag” med tekst av Margot Bickel og fotos av Hermann Steigert

Vist 81 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

. . . kann ehrlicher mit ihnen lachen und weinen sein?

Nei, hvorfor det? Det stend so i bokji. – “kan ærligere le og gråte med dem”.

Å ja, selvsagt! Mit ihnen står det, og lachen und weinen!! Stort minus i MIN bok! ;-))

Det ble nok et rødstrek der ja, Mostly! ;-)) Men det er fort gjort.

Ble flau nå, men jeg lar det stå. Til lærdom, skrekk og advarsel! Jeg husker fremdeles den fryktinngytende tysklæreren på gymnaset! Hun snerret i stedet for å snakke! Jeg lå an til en ganske svak “Meget”, men til eksamen fikk vi en oppgave som jeg syntes var enkel. Den het “Die alte Meistergeige” – og på vitnesbyrdet står det M i tysk!

La det stå du. Får si som en tidligere kollega; “Hadde jeg hatt noen feil, skulle jeg vært den første til å innrømme det”…
Jeg treffer av og til min realskolelærerinne i tysk. Hun må være motsatt av din, for hun skryter fortsatt av hvor flink jeg var. Hehe, og jeg er dum nok til å tro på det. Men konjunktiv, det ble jeg aldri helt god på, for da klassen tok sine første famlende skritt innen dette området, sto jeg på gangen og blødde neseblod over vasken.

Navnene på alle de grammatikalske begrepene, som f.eks. verbets tider, har vært min store svakhet. Men jeg gjorde det som regel riktig i praksis. Og er veldig glad for å ha norsk som morsmål, det er jo så enkelt! ;-))
Som han sa, han som hadde vært på studieopphold i Frankrike: “Jeg er imponert over språkkunnskapene i dette landet! Selv de minste barn snakker fransk uten den minste anstrengelse!”

Tysklæreren høres kjent ut, Mostly…

Sier du det, Joan?? Min holdt til på Langhaugen! ;-)) Men kanskje gikk hun på rotasjon til de andre Bergensskolene til skrekk og advarsel??

Heldig jeg da skjønner jeg. Vi hadde verdens snilleste tysklærer(inne) på realskolen. På gymnaset var de visst også greie nok, uten at jeg husker så veldig mye om dem.

Hun jeg husker er fra ungdomsskolen… Fru Tronstad med oppsatt hår og framskutt barm som ropte til hele klassen at vi var analfabeter mm… eksentrisk dame, men husker at hun også kunne være hyggelig litt mer privat:-)

Bildesamlingen (66 bilder)

 

Nye bilder